De notaris

Zoals je waarschijnlijk al weet zijn er een aantal zaken die je niet zelf kunt en mag uitvoeren. Voor deze zaken is het belangrijk dat je gebruik maakt van de expertise van een notaris. Hij of zij kan jou hierbij helpen en op een aantal vlakken advies geven, wat je beter wel en niet kunt doen. Maar hoe vind je eigenlijk de geschikte notaris? En hoe zorg je ervoor dat je niet te veel betaald? In dit artikel lees je hier een aantal tips over. Heb je bijvoorbeeld hulp nodig bij het aanvragen van een verklaring van erfrecht? Of juist bij het opstellen van een testament? Lees hieronder daar meer over.

Het vinden van een notaris

Als je weinig tot geen ervaring hebt met een notaris, dan kan het best een zoektocht zijn naar het vinden van de geschikte notaris. Mijn tip is om een kijkje te nemen op een verzamelwebsite met een groot aanbod aan notarissen. Op de website van ‘De goedkoopste notaris’ kun je door heel Nederland het aanbod van notarissen die hierbij zijn aangesloten vinden. Dit is een groot aanbod! Je kunt hier heel makkelijk filteren op een aantal aspecten die van belang kunnen zijn bij het zoeken van een notaris. Zo kun je onder andere filteren op prijs en akte. De akte is de zaak waar je hulp bij nodig hebt, zoals een verklaring van erfrecht bijvoorbeeld.

Filter de locatie

Als je eenmaal de prijs en akte filter hebt ingesteld is het handig om te filteren op locatie. Je zult zien dat er in jouw omgeving genoeg notarissen te vinden zullen zijn. Woon je in Almere? Kies dan voor een notaris in Almere. Dit klinkt waarschijnlijk heel logisch, maar dan nog zijn veel mensen geneigd om direct voor de goedkoopste te kiezen. Maar als de goedkoopste notaris ver bij jou vandaan ligt, kan het uiteindelijk duurder uitpakken, vanwege de bijkomende reiskosten. Daarnaast kost het jou ook ‘kostbare’ tijd als je ver moet rijden. Bekijk daarom altijd eerst het aanbod bij jou in de buurt!